FOTOEPILACIJA

Tradicionalne metode odstranjevanja dlak so britje, depilacija, puljenje, voskanje, elektroliza, ter termo obdelava. Vsem je skupno to, da je učinek
kratkotrajen, ker odstranijo samo dlako. Dlake ne odstranijo dovolj učinkovito, da bi bilo permanentno.

Vedno več strank uporablja napredne metode za trajnejše odstranjevanje dlak.Glavni prednosti IPL + RF odstranjevanja dlačic pa sta, da ne poškoduje
povrhnjice ter izredno zadovoljstvo strank.

Aparat deluje tako, da s pomočjo svetlobnih žarkov in energije trajno uniči korenino posamezne dlake. Pri tem pa se tkivo v neposredni bližini ne
poškoduje. Postopek je neboleč,v celoti varen in prinaša trajne rezultate.

Število tretmajev je odvisno od posameznika in od predela, saj naenkrat uničimo dlake v aktivni fazi rasti.

Tretmaji so učinkoviti in primerni tako za ženske, kot za moške. Tretmaji so primerni za vse tipe dlak in vse tipe kože (razen neposredno po sončenju).

Pri nas uporabljamo  sposobnejši hitri ročnik ­ “IN MOTION” tehnologijo. Pomeni, da je tretma hitrejši za stranko ­ tudi do petkrat, bolj varen, bolj
učinkovit, kvaliteten in ne boleč in ­primeren za vse tipe kože.

Hlajenje ročnika pa omogoča udobnejši in učinkovitejši tretma. Predeli kjer se epilacija uporablja so povsod po telesu, kjer nas poraščenost moti.
Laserska epilacija pomeni, da se poslovimo od mukotrpnih procesov, od vraščenih dlak, vnete kože in izpuščajev.

[note color=”#75B427″]Poslovite se od nadležnih dlačic ­ za vedno. Vaše želje bodo uresničene s pomočjo moderne in sodobne tehnologije, ter dostopnih cen.[/note]

IPL

Praksa je pokazala, da je pri veliki večini potrebnih med 6 in 8 tretmajev.  Pri dlačicah na obrazu je potrebih vedno nekaj tretmajev več, saj so ponavadi tam dlačice zelo trdovratne. Pri rdečih in svetlih dlačicah smo uspešni le z IPL+RF laser napravo, vendar je tudi s takšno napravo potrebnih nekaj tretmajev več.

Epilacija je najbolje, da se začne v zimskih mesecih, saj se poleti praviloma ne izvaja. Če začnete pozimi, bo do poletja večina tretmajev končanih.

Dlačice si kakšne tri tedne pred prvim tretmajem ne belite in tudi ne pulite ter kasneje med tretmaji obvezno ne več.

Dlačice lahko normalno brijete.Dva dni pred samim tretmajem ,pa je to obvezno za dobro pripravo na laserski postopek .

Pri tem postopku gre za trajno odstranjevanje dlačic in dlačice, ki so v času tretmaja v fazi rasti se zagotovo uničijo. V praksi se zgodi, da je potrebno po dveh, treh letih spet priti na kakšen obnovitveni tretma, odvisno pa je seveda od tega, kaj in koliko vas bodo dlačice motile. Z vsakim tretmajem je dlačic bistveno manj, tiste ki so, so oslabljene, tanke, svetlejše. Verjetno jih bo tako malo, da boste lahko vsako posebej pričakali in izpulili. Sicer pa tretma pozitivno vpliva na kožo samo, vzpodbuja kolagen v koži, ki predstavlja vezivno, elastično tkivo in izboljša ten kože.

Metoda je uspešna od 8o do 100 %, bliže 100 kot 80. Tistih nekaj dlačic, ki se kasneje spet pojavijo pa so svetlejše in tanjše.

Epilacija je postopek, ki je v zadnjem času na prvem mestu pa številu opravljenih storitev v lepotni industriji.  Ne gre le za lepoto, večkrat je posledica uspešnega postopka trajne odstranitve dlačic tudi povišana samozavest, zdravje in seveda higiena. Samo z vneto kožo po britju ali depilaciji in z vraščanjem dlačic imajo nekatere stranke takšne težave, da se samo sprašujejo, kako da se niso odločili že prej za epilacijo Č e vštejete porabljen čas za britje, beljenje, depilacijo, strošek le tega; pa še vso slabo voljo in bes, ki sta posledica nezaželenih dlačic in na drugi strani uspešnost tretmaja in ceno, sem prepričana, da je končni obračun v veliko korist stranke. Večina strank se po dveh, treh tretmajev enega predela odločijo še za dodatne predele, kjer je britje nujno.

Pomembno je le da se niste izpostavljalu soncu ali solariju v zadnjih treh tednih ali mesecu dni.

unnamed

Za postopke trajnega odstranjevanja dlačic imamo povsem novo, visoko kakovostno napravo z eLite tehnologijo, ki hkrati združuje dve energiji IPL + RF (radiofrekvenca). Dosegli smo še boljšo kakovost naših storitev, rezultati bodo še boljši, uspešno pa lahko odstranimo tudi sive, rdeče in svetle dlačice, ki se večkrat pojavljajo na bradi, brčicah…

Čudimo se, kako kompleksno je sestavljeno človeško telo in kako zelo premišljeno, kako dobro funkcionira in kako je vse na svojem mestu, točno tam, kjer mora biti. Po drugi strani pa so malenkosti, ki nas vržejo iz tira, še posebej takšne, ki se ponavljajo v nedogled. Seveda imamo v mislih nadležne dlačice, ki se pojavljajo na predelih telesa, kjer jim ni mesto in kvarijo naš izgled.

Verjetno smo prav zaradi tega razvili rek »Za lepoto je treba potrpeti!« Toda, ta rek bomo lahko kaj kmalu opustili. Nadležno britje, voskanje in ponavljajoče se depiliranje bo postalo stvar preteklosti. Vedno bolj razširjena in uporabljena je namreč laserska tehnologija IPL+RF, v svetu poznana kot eLite.

Epilacija (trajno odstranjevanje dlačic) z IPL+RF laserjem je povsem neboleč, v celoti varen in, kar je daleč najlepše, postopek, ki prinaša trajne rezultate. Epilacija z IPL+RF laserjem namreč prinaša trajno odstranjevanje dlak. Tehnologija deluje tako, da s pomočjo svetlobnih žarkov in energije teh žarkov trajno uničimo celotno strukturo posamezne dlake. Pri tem je ključnega pomena to, da so uničene tudi tiste celice, iz katerih rastejo dlake.

Zakaj je eLite (IPL+RF) naprava boljša od običajne IPL naprave, flash laserja ali običajnega laserjalahko vidite v shemi. Radiofrekvenca je dodaten vir energije, ki omogoča bistveno boljše rezultate z manj tveganja.

IPL+RF  laserska epilacija (trajno odstranjevanje dlačic) preprosto pomeni, da se lahko poslovimo od ponavljajočih se mukotrpnih procesov, ki so prinesli le vraščene dlake, izpuščaje, vnetje kože in so bili zelo kratkotrajni. Spoznajte se z IPL+RF (eLite) laserjem in poslovite od nadležnih dlačic – za vedno!

Vaše želje bomo uresničili s pomočjo moderne in napredne tehnologije, ki jo poznamo v detajle, saj smo tudi  zastopnik in uvoznik kozmetičnih naprav in pripomočkov.

Obseg delovanja IPL+RF eLite laser naprave:

Zgladi manjše gube, zoži dlačne pore, olepša izgled kože ter odstrani podočnjake. (510~1200nm)

Odstrani naravne in sončne pege ter kolazmo. (560~1200nm)

Trajno odstrani dlačice na obrazu, bradi, dlačice na rokah in nogah, na bikini predelu, pazduhi in drugje (640~1200nm)

Zdravi aknavost ter razširjene podkožne žile (krčne žile, žilne nepravilnosti). (420~1200nm)

Princip delovanja tretmaja

Tradicionalne metode odstranjevanja dlak so britje, depilacija, puljenje, voskanje, elektroliza ter termo obdelava. Vsem je skupno to, da je učinek kratkotrajen, ker odstranijo samo dlako. Dlake ne odstranijo dovolj učinkovito, da bi bilo permanentno. Nekatere izmed njih efektivno odstranijo tudi lasni mešiček, a je postopek nadležen in zahteva izredno peciznost. Pri posegu pa je povečana nevarnost za nastanek brazgotin.

Glavni prednosti IPL+RF odstranjevanja dlačic pa sta, da ne poškoduje povrhnjice ter izredno zadovoljstvo pacientov. Celice melanina ter lasni mešički absorbirajo specifično valovno dolžino, kar privede do gretja lasnega mešička ter ga selektivno uniči. Pri tem pa se tkivo v neposredni bližini ne poškoduje. Celo več. Tretma epilacije pozitivno vpliva na samo kožno tkivo, saj vzpodbuja kolagen, ki je glavno tkivno vezivo v koži. Koža je po tretmajih merhkejša, bolj gladka in ima lepši ten.

Tretmaja se ne izvaja na strankah, katere imajo spodaj našteta stanja zdravja:

 • Stranka ima povišano telesno temperaturo.
 • Stranka ima oslabljen (slaboten) imunski sistem.
 • Je občutljiv za brazgotine po poškodbah.
 • Stranka ima svetlobno občutljivo kožo ali je bila deležna zdravljenja zoper svetlobno občutljivost. (lahko kljub temu pri valovnih dolžinah 510~1200nm)
 • Psihično nestabilne  stranke ali paciente z nerealnimi pričakovanji.
 • Nosečnice.
 • Stranke obolele za kožnim rakom.
 • Stranka, ki nima uravnoteženih trombocitov in če je stranka nedavno zaužila aspirin (ali kakšno drugo primerljivo zdravilo) ali antioksidant.
 • Stranke, katere ne želijo upoštevati varnostnih metod po tretmaju; kot so sončenje ipd.
 • So ali bodo izvajali hormonsko terapijo v naslednji treh mesecih.
 • Stranka, ki je podvržena krvavenju, trpi za epilepsijo ali diabetesom.
 • Stranka, ki ima poškodovano kožo ali del kože zaradi ionizirajočega sevanja.
 • Stranka, ki ima zrlo zagorelo polt zaradi sončenja.

Pacientova izbira

Pred tretmajem se pogovorimo s stranko kakšen je njen pogled ter pričakovanja na zdravljenje kože.

Pomlajevanje z IPL+RF tehnologijo izboljša izgled kože, vendar ni nadomestilo za plastično operacijo. Pomlajevanje z IPL +RFtehnologijo izboljša izgled kože, odstrani pege ter pigmentacijo in izgled starikave kože zaradi izpostavljenosti soncu.

Pacientu ni potrebno izostati z dela zaradi IPL tretmaja in  lahko nemoteno opravlja svoje delo takoj po tretmaju.

Nega kože po tretmaju

Zjutraj:

 • uporabite blago milo ter hladno prevreto vodo za čiščenje kože;
 • nanesite kremo z vitaminom C;
 • nanesite kremo za sončenje s čim bolj naravno sestavo.

Zvečer:

 • očistite kožo; nanesite kremo, ki zagotavlja koži vlažnost